Bu makine kesilmiş çubuk sabununun istenilen şekline getirilmesi için kullanılır. Makineye monte edilen kalıp içinde sıkıştırılan kesilmiş çubuk sabununun şekillenmesini sağlar. Kullanım ve revizyon kolaylığının yanısıra düşük enerji sarfiyatı ile görevini yapar. Problemsiz ve sağlıklı çalışması nedeniyle sabun sektöründe kullanımı yaygındır.

Makinenin Kapasitesi: Bu makina tek kalıp ile çalışmaktadır. İmalatı yapılacak sabunun şekline uygun kalıbın elverdiği vuruş adedine göre makinenin devri ayarlanır. Genel olarak çok girintili, çıkıntılı ve köşeli olmayan kalıplarda, makine 50-60 vuruş adedinde imalat yapabilir. Daha zor kalıplarda vuruş adedi dakikada 30-35'a kadar düşebilir. Sabunun şekli ve ağırlığı kapasiteyi doğrudan etkileyen hususlardır. 

 

      TEKNİK ÖZELLİKLERİ : 

1.Sabun kalıplama presi dakikada 0 ile 50 vuruş yapabilmektedir.

2.Presin vuruş adedi dakikada kalıbın gramajına göre degişmektedir.

3.Makinamız hız kontröllüdür.

4.Makine 3hp redüktör ile çalışmaktadır.

5.Makine takribi agırlıgı 250 kg dır.

SABUN MAKİNELERİ

Sabun makinelerimiz günlük kapasitesi 1 ve 5 ton arasındadır her türlü katı makine sabunu nu istenilen Gramaj'da üretim yapabilmektedir.
Sabun makinelerimizi standart dışında müşteri isteğine göre de üretmekteyiz.
 
Sabun Makinası
 
Sabun Üretimi Yapmak isteyen Tüm Firma ve Kuruluşlara Sabun imalatı Konusunda Danışmanlık ve Eğitim Sabun Makinaları Kullanımı ile ilgili detaylı Eğitimi de beraberinde sunmaktayız.
 
Kalıp Sabun Üretim Hattı,
Kalıp sabun makinesi,
Sabun fabrikası kurulumu,
Kalıp sabun makinası,
Komple katı sabun makinaları
 
SABUN ÜRETİM TESİSİ KURULUMU
 
Sabun üretimi için gerekli olan Makina, Ekipman, Hammadde, Laboratuvar, Formulasyon, Personel eğitimi dahil anahtar teslim tesis kurulum hizmetimizdir.
 
Makine tipi sabun üretiminde ise, pişirme ve şekillendirme olarak iki ana üretim aşaması bulunmakta ve üretim son safha olan ambalajlama safhasına kadar üretim makineler gerçekleştirilmektedir. .
Sabun üretimi, işleme ve ambalajlama operasyonlarınsan ibaret geniş bir makine parkına sahiptir. Bu işlemelerin kompleksliği ve ölçüsü, birkaç kişilik küçük işlemelerden, bir kaç bin kişinin çalıştığı büyük işlemelere göre sınıflandırılıp, değerlendirilir.
 
Sabun üretim süreci kısaca aşağıdaki gibidir:
 
Hammadde hazırlama
Sabun pişirme (sabunlaştırma)
Tuzlama
Bitirme
Kurutma
Katkıların eklenmesi (Karıştırıcılı kazan, melanjör v.b)
Ekstrüzyon (Sabun makarnası ve profil çekme, kesme)
Şekillendirilme
Ambalajlama (Sarma, poşetleme, kutulama vb.)